Mens

Zo, kun je zomaar even de weg kwijt raken. Dat overkomt iedereen wel eens. Geen idee hoe je verder moet of wat mogelijkheden zijn. Alles schiet als een film aan je voorbij, terwijl je zelf de hoofdrol speelt. Probeer dan maar weer eens de zaak helder te krijgen. Ik kan je helpen om de regie van de film weer zelf te pakken. Beeld voor beeld. Wat, waarom, waarvoor en hoe. Ik ‘vind’ niks van jouw situatie, maar zal je vooral vragen stellen. Helder, kritisch, zonder omwegen.

Zeker weten dat je de antwoorden dan zélf vind. Antwoorden die bij jou passen. De schouders eronder om tot een goed resultaat te komen. Want waarom moeilijk doen als het samen kan? Afhankelijk van jouw vraag of probleem is de ondersteuning coachend (een duwtje vooruit) of counselend (een duwtje dieper en dan vooruit).
Bij de kennismaking kijken we wat het beste past.

Natuurlijk, we praten wat af tijdens een sessie. In de praktijk blijkt dat iedereen dat prima kan. Vertellen waar de ‘pijn’ zit, hoe dat komt en hoe dat op te lossen is. Misschien ben je goed ‘gebekt’, en een echte ‘denker’ die de analyse al gemaakt heeft. Dat is mooi, maar ja wat schiet je er mee op? Iets rationeel kunnen verwoorden, leidt nog niet makkelijk tot een succesvolle verandering. Je loopt de kans de oplossing te zoeken op de plaats waar je het probleem hebt opgelopen. Een cirkeltje dus.

Daarom gebruik ik vaak activiteiten die meer doen dan ‘praten over’. Tekenen, schilderen, met foto’s werken, laten ervaren, een spel spelen, etc. Dit ‘dwingt’ je om uit je vanzelfsprekende manier van probleem oplossen te komen. Ze laten je het eens van een andere kant bekijken. En bieden daarmee verfrissende inzichten en oplossingen.

Coaching

Counseling

Praktisch

  • Intake: Kennis maken, de vraag of het probleem, werkwijze en kijken of het klikt;
  • Aantal sessies van ongeveer vijf kwartier, doel bepalen, onderzoeken, inventariseren, klankborden, feedback krijgen, confronteren, uithuilen, checken, oppakken, plan maken, uit proberen, effecten bespreken, bijstellen, vast houden;
  • Afronden en er voor gaan.