Directeur, Bestuurder of Eigenaar

Uhhh, de medewerker? En ik dan, als bedrijfsleider, directeur, bestuurder, eigenaar? Elke dag weer bedenken hoe je nu weer de zaak draaiende houdt. Oplossingen bedenken voor wat er steeds weer tussendoor komt. Medewerkersbeleid, aansprakelijkheid, een RvB of RvC op je nek, productietargets, huisvesting en wetgeving. Het gevoel het wel erg in je eentje te moeten doen of steeds te moeten concurreren met anderen. Soms zou je willen dat je (weer) gewoon je eigen zaakjes op jouw manier kon regelen. Gewoon je ding doen, even geen gedoe aan je hoofd, en ook tijd voor andere belangrijke en leuke dingen. Of eens focussen op wat een volgende stap in je leven zou kunnen zijn. Geloof me, heel veel managers worstelen hiermee en hebben baat bij individuele coaching of intervisie. Van gedachten wisselen met een ander die de situatie herkend. En je net op een ander spoor kan zetten dan waar je tot nu toe de oplossing hebt proberen te zoeken.

Executive coaching / mentor
Als je (eind)verantwoordelijk bent in de organisatie is executive coaching een prettige optie. Of vind je het prettig op een ervaren mentor terug te kunnen vallen. Als bestuurder of manager zit je vaak in een solopositie, en is het lastig om op een goede manier werkzaken met anderen in het bedrijf te bespreken. Niet alles wil je aan de grote klok hangen of het vraagt eerst om een goede afweginging. Of om eerlijke feedback. Daarvoor is het prettig om een professionele gesprekspartner te hebben die onafhankelijk en zonder belang kan luisteren, reflecteren en kan adviseren. Niets is belangrijker dan een goed klankbord. In de ondersteuning die ik kan bieden, kijken we naar de vraag waar je mee zit én naar beleving. Vanuit de analyse gaan we aan de slag met datgene wat nodig is om jouw thema uit te werken.

Een ervaring:

‘Altijd dacht ik dat het vanzelfsprekend was dat ik het bedrijf van mijn vader voort zou zetten. 15 jaar heb ik geworsteld, geklooid, gezocht en niet gedaan wat ik eigenlijk wilde doen. Managen en niet toe komen aan het eigenlijke vak. Jij gaf mij het duwtje wat nodig was om weer terug te gaan naar mijn roots en te gaan doen waar ik gelukkig van wordt. ‘